Veel gestelde vragen

JAZEKER!

Juist dit is een extra service wat Bouwbedrijf Raaijmakers bied. Wij werken met een aantal architecten samen met ieder zijn eigen stijl.
Die voor u een plan kan maken afgestemd op uw wensen en budget. Dit is vooral fijn voor u om zo alles in 1 hand te houden met korte lijnen.
Wij kunnen u op voorhand zeggen wat hier de kosten van zijn dit is afhankelijk per situatie.

Als u zelf over een stuk grond kunt beschikken:

Als je een afspraak bij Bouwbedrijf Raaijmakers hebt gemaakt  kun je het beste al je wensen op papier zetten, zodat je voorbereid een afspraak in kunt gaan.

Waar kunt u over een stuk grond beschikken?
Zo kun je bijvoorbeeld aan de hand van ons ideeënboek of eigen ideeën aangeven welke bouwstijl u het meeste aanspreekt zo kunnen wij zien welke architect het beste bij u past.

Welk woningbudget is beschikbaar?
Welke ruimten en hoeveel slaapkamers zijn gewenst? 
Tijdens deze oriënterende 1e afspraak kunnen wij u voor u de bereken- /architect kosten in beeld brengen. 

Als ik interesse heb in een te koop zijnde woning:

Heeft u de projectdocumentatie al opgevraagd, zo niet doe dit eerst zodat u zich al voor kunt bereiden en uw wensen kunt noteren.

Dat kunt u. Samen kunnen we bespreken wat uw wensen zijn, of deze uitvoerbaar zijn, of deze uitgevoerd mogen worden ivm de diverse gemeentelijke/wettelijke eisen/regels en kan er een offerte gemaakt worden wat dit voor een kostenplaatje met zich mee brengt zodat dit vooraf voor u duidelijk inzichtelijk is.

Wij kunnen voor u bouwen totaalbouw, ruwbouw of een combinatie hiervan.

Uiteraard kunnen wij ook de woning in ruwbouw uitvoeren.

Wij maken hiervoor een compleet uitgewerkte offerte/werkomschrijving zodat u op voorhand goed kunt zien wat wel en niet is meegerekend.

Een offerte is bij ons heel uitgebreid en gespecificeerd, zelfs uitgesplitst naar de ruwbouwkosten, afbouw en installatie.

En is ingedeeld per groep zodat u kunt zien waar u eventueel op zou kunnen bezuinigen door bepaalde werkzaamheden anders of juist wel of juist niet in eigen beheer uit te voeren.

Meer- en minderwerkmogelijkheden zijn natuurlijk bespreekbaar, deze zullen in de loop van het voorstadium met u besproken worden zodat u tijdig voor aanvang bouw weet wat het totaal gaat kosten.

Als u door ons een woning laat bouwen gebeurt dit onder volledige garantie.

Dit geeft u dus zekerheid, een fijn en gerust gevoel.

Wij nemen ook regelmatig deel aan diverse cursussen/opleidingen zodat wij up to date blijven met de laatste regelgevingen.

Zo bouwen wij ook volgens de voorschriften van:

• BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen)

• WKB (Wet Kwaliteits Borging)

• Woningborg (Incl. aanvullende eisen en Garantie)

• Bouwbesluit (Door overheid geëiste regelgevingen)

Dit is afhankelijk van diverse omstandigheden bv gemeentelijke- en wettelijke eisen, uw wensen e.d.

Maar wij hebben een uitgebreide toonzaal waar wij dit graag aan u willen laten zien. 

Dit is afhankelijk hoe u de woning laat opleveren: cascobouw of totaalbouw of een combinatie hiervan.

Op het einde van het bouwproces hebben wij een zg vooroplevering met een deskundige en onze kwaliteitsfunctionaris, wij streven er naar om alles zo goed en naar tevredenheid op te leveren.

Mochten er onverhoopt toch punten zijn die nog na oplevering gedaan moeten worden wordt dit vastgelegd in een officieel rapport en zullen wij en al onze onderaannemers die voor u werkzaamheden hebben uitgevoerd bij u langs komen om na te vragen of er nog dingen zijn die wij voor u kunnen doen zodat u kunt gaan genieten van uw nieuwe woning.

Natuurlijk komt er heel wat bij kijken om een woning te laten bouwen en hier komen veel vragen bij kijken, wij werken met vaste contactpersonen in een bepaalde fase van het project zodat de lijnen zo kort mogelijk zijn.

Ook houden wij regelmatig met de klant bouwplaatsbezoeken zodat er vragen gesteld kunnen worden.

Hebben wij uw aandacht gewekt?

Wij hopen dat wij u aandacht hebben gewekt. Neem contact met ons op zodat we kunnen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.