Tekst aanpassen  a     A

Duurzaamheid maar dan echt:

In de bouw- en woningsector kunt u regelmatig het begrip 'duurzaamheid' tegenkomen. Veel elementen die hieronder vallen zijn al jaren vanzelfsprekend, maar Bouwbedrijf Raaijmakers denkt graag een stap verder.

Wij verstaan onder duurzaamheid bijvoorbeeld ook het handhaven van de oorspronkelijke bedoeling van een plan. Wanneer we woningen speciaal op starters afstemmen en ervoor zorgen dat dit op termijn zo blijft, komt er vanzelf doorstroming in de woningmarkt op gang en ontstaan er mogelijkheden voor een nieuwe generatie starters.
Voor de doorstromers bedenken we juist concepten die in de toekomst gemakkelijk uitbreidingen toelaten.


GPR: Gemeentelijke Praktijk Richtlijnen:

Wie een beeld wil krijgen van de duurzaamheid van een gebouw in algehele zin, kan zich oriënteren op een GPR-rapportage (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn).
Deze omvat de elementen Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde, die op basis van gegevens en metingen elk met een rapportcijfer in een schaal van 1 tot en met 10 worden aangeduid.
Energieneutraal:

Technische duurzaam en energiezuinigheid vormen de rode draad in de bouwmethodiek van Raaijmakers.
We kiezen zo veel mogelijk voor traditionele materialen die op dit gebied hun waarde bewezen hebben, maar innoveren tegelijkertijd in constructies en toepassingen. Gebruik van onderhoudsvrije of -arme producten, doordachte isolatie, oriëntatie op het zuiden indien mogelijk, gebruik van zonnewarmte en innovatieve ventilatie. Dat dient niet alleen het milieu, het zorgt in de meeste gevallen ook voor meer wooncomfort en het resulteert in besparingen op energie- en onderhoudskosten. Heeft u belangstelling voor volledig energieneutraal bouwen (PassiefHuis), dan treden wij hierin graag als uw partner naar voren.

EPG /EPC:

Leidend is op landelijk niveau de EnergiePrestatieGebouwen oftewel EPG / EPC, een waarde die op basis van een aantal metingen in een gebouw de mate van energiezuinigheid aangeeft. Hoe lager het getal, hoe gunstiger: 0,0 staat gelijk aan energieneutraal, 0,4 geldt op dit moment bij ons als minimale norm, 0.3 / 0.2 is al vaak gebruikelijk.

De EPG / EPC valt te reduceren door toepassing van bijvoorbeeld extra vloer-, spouwmuur- en dakisolatie, triple glas, een energiezuinige ketel, een warmtepomp, een warmteterugwininstallatie (wtw), zonnecollectoren, PV-panelen, kierdichting en luchtdicht bouwen.
Onze nieuwbouwwoningen zijn onderhoudsarm en worden top geïsoleerd waardoor tevens lage energiekosten.

Energielabeling:

Binnen de totale woonlasten krijgen energiekosten steeds meer aandacht. Logisch, want de prijzen van energie stijgen en het aantal comfortvoorzieningen in huis neemt gestaag toe.
Om de toekomstige koper van een nieuwe of bestaande woning te informeren over het verbruik, dient elke verkoper bij de overdracht een officieel geregistreerd energielabel te kunnen overhandigen.
Het is aantrekkelijk om bij de bouw van een huis een zo gunstig mogelijk label na te streven, want dit zorgt voor een betere marktwaarde, lagere lasten, meer comfort, extra financieringsmogelijkheden en een geringere belasting van het milieu.
Bij oplevering van de door ons te bouwen woningen krijgt u al een energielabel afgestemd op uw woning. Wij werken intensief samen met een gediplomeerde, deskundige energieadviseur.
  DuurzaamheidDuurzaamheid

GPRGPR: Gemeentelijke Praktijk Richtlijnen

Wij gaan voor duurzaam

Bij onze nieuwbouw woningen geen extra investering wel standaard lage energiekosten.

Bestaande woning

Voorbeelberekening:
De berekening is gebaseerd op een gemiddelde woning van dit type en gemiddeld huishouden (met 3 personen), bij een gasprijs van € 0,65 per m3 en een elektriciteitsprijs van € 0,22 per kWh
*)vervanging van een VR combi-ketel door een HR 107-combiketel
EPG/EPC


Wij denken mee:
Klik op de foto's voor vergrotingen en meer informatie.
Beganegrondvloer     Spouwisolatie     Dakisolatie     PV Panelen     Zonnecollectoren

      Afzuigunit  Warmtepompboiler    Douchebak WTW  Douchebak WTW     Lucht/water warmtepomp  Buiten unit

Text Size